Vakufski dragulj Enver Kulašin na pripremama sa prvim timom Željezničara


Željezničar je već jedanaesti dan na pripremama za proljetni dio sezone, a među fudbalerima su prvi put Nikola Milićević i Enver Kulašin, juniori Plavih.

Nikola Milićević je golman Željezničara, rođen 13. aprila 2002. godine. U prvom dijelu sezone branio je na 11 utakmica za juniore Plavih, a pozivan je i na nekoliko okupljanja U-19 reprezentacije BiH.

Pored Nikole, prvi put na pripremama s prvim timom je i Enver Kulašin, brzonogi krilni fudbaler koji je rođen 2003. godine. Za juniore je odigrao 13 utakmica, postigao četiri gola i ubilježio isto toliko asistencija.

– Drago mi je što sam tu i velika mi je čast biti s prvom ekipom. Nastavit ću kvalitetno raditi na pripremama i naravno na treninzima u juniorima. Ovdje su treninzi odlični, naporni, ali velika je čast da me treniraju takvi treneri od kojih mogu mnogo toga naučiti i usavršiti ono što sam već naučiti s trenerima u Omladinskoj školi. Saigrači su svi dobri, kvalitetni i jako je nezgodno igrati protiv njih. Od svih iskusnijih igrača mogu naučiti, nama mlađim igračima su svi na raspolaganju i vrlo rado nam pomažu u svemu, istakao je Kulašin i dodao da će dati sve od sebe sa saigračima da se na proljeće juniorska selekcija vrati u vrh tabele gdje joj je i mjesto.