Živa sportska legenda Šime Kolovrat veliki čovjek i gospodin .


PISMO ČITATELJA

Moram da se uključim u pruču koju ste pisali o poznatim sportistima Bugojna ali zaboravljenim.

Moj zet Šime Kolovrat o kome ste pisali uticao je i na mene i na moj sportski životni put.U šestome razredu u dvorištu škole Stipo Džerek igrao se rukometni turnir.Moj zet je došao na biciklu da me bodri.Meni je bio idol i tako zahvaljujući njemu odoh u rukometašice i imala sam lijepu karijeru..Ovo je samo isjećak o velikom sportisti.Sa poštovanjem Ankica S.Subasić

Ko je Šime Kolovrat...

Kada bi ste fanove bugojanskog fudbala jednog po jednog pitali da li znaju ko je Šime Kolovrat, oni koji vas ne bi pitali gdje je igrao s poštovanjem u glasu bi rekli ’onaj koji je stvarao Iskru.

Šime Kolovrat (1938) Cijelu svoju nogometnu karijeru provodi u FK Radnički i NK Iskra Bugojno.Bio je dugo godina veoma zapažen igrač i trener,a sada u svojoj 82 godini.života svakodnevno odlazi na trčanje i redovito trenira. Ako ste se pitali u čemu je tajna uspjeha ,odgovor se može naći u riječima trenera Šime Kolovrata.

Sport je njegov način života i zahtjeva maksimalnu posvećenost, u svim aspektima svakodnevice. Izboriti se sa pritiskom na pravi način, brinuti o sopstvenom tjelu, kao i o mentalnom i emotivnom zdravlju, zadržati pozitivan duh u teškim trenucima, ali i odabrati prave uzore, to su samo neki od kvaliteta koje uspješni sportista treba da posjeduje.

Poruka za kraj od Šime
Sve je više trkača u našem gradu, kako mladih tako i starije dobi. Zahvaljujući školama , klubovima, utjecaju medija i edukaciji, postajemo svjesniji toga što sami možemo napraviti za sebe i svoje zdravlje. Poruka ljudima starije životne dobi: Nikada nije kasno, samo morate imati želju i volju.

Poruka ljudima mlađe životne dobi: Ima nade za vaše roditelje, bake i djedove - motivirajte ih, naučite ih koliko je trčanje prekrasno.
Zamislite djete na igralištu koje šutira loptu ili pokušava da je probaci kroz obruč – to je potpuno čista slika ljubavi prema igri, ljubavi prema sportu, izraz prirodne ljudske potrebe za razonodom.Kaže nam naš Šime Kolovrat koji trčećim korakom odlazi u pravcu svoje današnje rute....