Pidro na treningu saznao za poziv Peteva: Teško da mogu opisati kako se osjećam...


Član FK Sarajevo dobio poziv za duel Zmajeva sa Kostarikom

Novo ime na spisku selektora „A“ reprezentacije naše zemlje Ivayla Peteva je lijevi bek FK Sarajevo Selmir Pidro.

Pidro je standardni član FK Sarajevo, a nastupao je već za mladu reprezentacije naše zemlje. Sada je dobio poziv u seniorsku reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv Kostarike, te nije krio oduševljenje.

 

Za SportSport.ba je otkrio i kako je saznao da je od danas "A" reprezentativac.

“Nisam znao za poziv dok nisam došao danas na trening. Šef je standardno rekao šta ćemo raditi danas na treningu, a zatim rekao i da sam upravo ja dobio poziv u reprezentaciju. Blago sam bio šokiran, sretan, to je moja država, cijeli život treniram da dobijem poziv u reprezentaciju. Sigurno da će biti velika čast trenirati i igrati sa igračima koji nastupaju u reprezentaciju, sa takvim velikim igračima... Reprezentacija je vrh svega, teško da mogu opisati kako se osjećam“, kazao nam je Pidro koji se nalazi na putu za Bugojno s obzirom da zbog tri žuta kartona neće biti u kombinaciji za duel svog tima protiv FK Krupa.

 

Priznaje da  je nakon trenerovih riječi i čestitki za poziv u reprezentaciju mnogo toga mu prošlo kroz glavu. Ponikao je u bugojanskoj Iskri, a jedno vrijeme kao član FK Sarajevo boravio je i na posudbi u NK Bosna Visoko.

“Baš tako. Prisjetiš se početaka, kada si bio dijete, pa sve evo do FK Sarajevo. Kada sam igrao za mladu reprezentaciju to je već bio poseban osjećaj, a naravno tada sanjaš i da zaigraš za A reprezentaciju svoje zemlje“, dodao je na kraju razgovora 23-godišnji lijevi bek.