U RK Iskra ozbiljno shvatili novu sezonu


RK Iskra Bugojno u dva dana ozvaničio je ostanak trojice rukometaša. Radi se o Rijadu Poliću, Admiru Puriću i Lazar Janković. "Danas je dogovoren produžetak saradnje sa Polićem i Purićem za sezonu 2021/22.

Rijad Polić igra na poziciji golmana, a u naš klub stigao je krajem 2020 godine i u drugom dijelu sezone sjajno branio, te je na obostrano zadovoljstvo produžena saradnja i za iduću sezonu. Također, Admir Purić, koji pokriva sve bekovske pozicije, primarno srednjeg i lijevog beka, dogovorio je produžetak saradnje za sezonu 2021/22.

Čestitamo Puriću na dogovoru i želimo mu što više golova u idućoj sezoni. Mi nastavljamo dalje, uskoro će biti još novosti za iduću sezonu", istakli su iz RK Iskra. Nedugo zatim vjernost je produžio i Lazar Janković koji je u Bugojno stigao protekle sezone. "Lazar je u naš klub došao prošle sezone, te je svojim igrama za veoma kratak period opravdao ulogu pojačanja na poziciji desnog krila.

Ponosni smo da smo sa jednim od najboljih krila dogovorili nastavak saradnje, te smo sigurni da će Lazar iduće sezone biti još bolji nego ove, te da će svojim igrama pomoći našoj ekipi", poruka je iz bugojanskog premijerligaša. U Iskri očigledno žele u novoj sezoni izbjeći borbu za opstanak. Bugojanci novu sezonu otvaraju domaćim susretom sa RK Jedinstvo 2015 iz Brčkog, novim članom premijerligaškog društva. Zatim će u goste ORK Bosna, a onda u dva domaća susreta ugostiti Krivaju, te Leotar.