Velež u Evropi sa Sijamijom i Ribićem: U NK Sport Prevent sretni i ponosni


FK Velež trenutno je jedna od najljepših sportskih priča u našoj zemlji.

Rođeni su nakon 33 godine izborili plasman u Evropu, obradovali armiju navijača, a u četvrtak u 20:30 sati čeka ih prvi izazov.

Rival će na stadionu Grbavica u Sarajevu biti Coleraine, tim iz Sjeverne Irske. Feđa Dudić, ponajbolji bh. trener, odabrao je 25 nogometaša koji će konkurisati za ovaj meč. Spisak je obradovao i brojne naše sugrađane, one koji su navijači Veleža, ali i brojne druge.

Razlog je sasvim jasan. Naime, na spisku su dva bivša člana NK Sport Prevent Bugojno. Radi se o mladom golmanu Farisu Ribiću i napadaču Dževadu Sijamiji. Ribić i Sijamija na Karalinci u dresu Sport Preventa, ekstra organizovanog sportskog kolektiva, napravili važne korake, korake koji su ih doveli do jednog od najvećih klubova u našoj zemlji, ali i regionu, a sada i pred velikim izazovom, što nastup u Evropi svakako jeste. Ribiću je tek 18 godina, nastupa za juniore Rođenih i golmanska je budućnost naše zemlje.

Sin je Emira Ribića, dobro poznatog sportskog radnika, nekadašnjeg premijerligaškog sudije. Sijamija (19) je već nastupao za prvu momčad Rođenih, pored juniorske, te se također radi o nogometašu 'bonus' godišta. U Sportu Preventu su sretni i ponosni. Ribić i Sijamija otišli su na lijepi način, nikada nisu zaboravili svoj bivši klub, a nije tajna da treneri Veleža, Željezničara, Sarajeva i drugih bh. klubova počesto 'bace' pogled na utakmice Sport Preventa.

Tamo 'love' nekog novog Ribića, Sijamiju, i brojne druge koji su iz ovog bugojanskog sportskog kluba krenuli kao veliki talenti, ali i sjajni momci, jer se u ovom klubu kroz rad uči mnogo toga. Klubu u kojem se radi transparentno, kvalitetno, uz više nego sjajnu organizaciju.

Pohvale idu prvom čovjeku kluba Almiru Ramiću, ali i cijelom ostalom rukovodstvo koje u teškim momentima za sport, te sportske kolektive, radi velike stvari. Pohvale idu i za trenere Bećirovića, Nuhbegovića, Zeca, Čehaju, Gekića, Kaltaka i ostale. Rođeni će i iz Bugojna imati veliku podršku u četvrtak od 20:30 sati.