Raspored NK Iskra za prvi dio sezone Druge lige Zapad


Savez je promijenio raspored za novu sezonu Druge lige FBiH grupa Zapad

Nogometaši Iskre tako će u subotu novu sezonu otvoriti domaćim susretom sa FK Rudar Han Bila. Meč se igra na stadionu Jaklić od 17 sati.

Raspored NK Iskra za prvi dio sezone Druge lige FBiH grupa Zapad:

1.kolo: NK Iskra – FK Rudar Han Bila

2. kolo: NK Rudar Sanski Most – NK Iskra

3. kolo: NK Iskra – NK Brnjaci

4. kolo: NK Brekovica Bihać – NK Iskra

5. kolo: NK Iskra – FK Vitez

6. kolo: NK Vlašić – NK Iskra

7. kolo: NK Iskra – NK Kiseljak

8. kolo: NK Novi Travnik – NK Iskra

9. kolo: NK Iskra – NK Elektrobosna

10. kolo: NK Iskra – NK Krajišnik

11. kolo: NK Vitez Bužim – NK Iskra

12. kolo: NK Iskra – NK Sloga

13. kolo: NK Vitez – NK Iskra

14. kolo: NK Iskra – NK Podgrmeč

15. kolo: FK Krajina – NK Iskra

Od ove sezone Druga liga Zapad je ponovo ujedinjena te nastupaju klubovi iz Srednjosanskog kantona i Unskosanskog kantona. Još uvijek nisu poznate ambicije NK Iskra u novoj sezoni, s obzirom da je na Jakliću gotovo nemoguće doći do informacija. Press konferencija kluba nije održana već par godina, rukovodstvo kluba uz par plaćenika uspjelo je ugasiti facebook stranicu koja je redovno izvještavala o svim aktivnostima kluba, nogometaši su tek nedavno počeli sa treninzima, a u prodaji nisu ni sezonske ulaznice.

Brojni sponzori koji su ranije davali podršku klubu izvarani svih proteklih godina odlučili su otkazati povjerenje, no iz sadašnje Uprave kluba protiv koje je u Tužilaštvu SBK podnesena krivična prijava najavljuju velike stvari. Iskra je u generalci savladala Klis sa minimalnih 1:0, a na tribinama su zabilježili tek desetak gledalaca. Jasno su tako pokazali odgovornima u gradu šta misle o njihovom odnosu, te Upravi kluba čiji je prvi čovjek nedavno na jednom od sastanaka klubova iznio žestoke prijetnje na račun novinara Info Bugojno koji nisu podržali lažnu ideju o plasmanu u Premijer ligu i novom stadionu koji će zasjeniti mnoge stadione u regionu.