Ujedinjeni i razjedinjeni: Podržimo Plave sutra protiv Viteza


Pred nogometašima Iskre sutra je novi izazov.

Plavi će na Jakliću ugostiti FK Vitez te pokušati nastaviti pobjedonosni niz. Iskra nakon četiri kola u Drugoj ligi Zapad ima isto toliko pobjeda, te dijeli lidersko mjesto sa NK Kiseljak. FK Vitez je na trećem mjestu sa tri boda manje i radi se o veoma kvalitetnom rivalu koji će na Jaklić doći da se nadigrava.

U Iskri vjeruju u pobjedu, šef struke Safet Kmetaš posložio je kockice i momčad zaista iz kola u kolo igra sve bolje i bolje. Plavi se nadaju i podršci publike, što su svakako zaslužili, bez obzira što je Iskra kao kluba na veoma niskim granama.

Protekle sedmice u medijima, kako pojedinom lokalnim, tako i utjecajnijim mogli smo pročitati dogovor o ujedinjenu NK Iskra i ŽNK Iskra. Nikome, osim samim aktera “ujedinjenja“ nije jasno o čemu se zapravo radi, te zbog čega su na istoj press konferenciji upotrebljeni hvalospjevi, iako su u ranijem periodu čelnici dva kluba iznosili mnogo drugačije riječi, kako privatno, tako i javno.

To je najmanje i bitno, InfoBugojno i nije pružio medijski prostor ljudima koji to apsolutno i ne zaslužuju, a uz NK Iskra ćemo biti uvijek, bez obzira o kojem rangu se radi. Podrška, ali i kritiku kada to zasluži dobijat će nogometaši i treneri, ali i rukovodstvo kluba.

Nakon četiri pobjede u ligi koja svakako nije za podcijeniti pohvale idu stručnom štabu na čelu sa Safetom Kmetašom i Harisom Alispahićem, te nogometašima Adnanu Konjariću, Asmeru Musiću, Dževadu Alibegoviću, Faruku Uzunu, Alenu Jusufbašiću, Namiru Alispahiću, Harisu Seferoviću, Ammaru Deliću, Aidu Zukanoviću, Eldaru Omerinoviću, Timuru Softiću, Benjaminu Tataragi, Velidu Pidru, Arminu Kaduniću, Elvisu Đopi, Aldinu Čusti, Ahmedu Škembiću... Ukoliko smo nekoga izostavili, unaprijed upućujemo izvinjenje..

Do bilo kakvih informacija na Jakliću je teško doći, a press konferencije se održavaju samo kada nas “ujedinjuju“ i “razjedinjuju“. Podržimo Plave sutra od 16:30 sati, zaslužili su to momci i treneri!