Podrška fudbalerima i košarkašima - Novi dresovi stigli u Gradišku i Bugojno!


Mozzart kroz čuvenu akciju za „nove šampione“ obradovao FK Obradovac i BHN BC Bugojno

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ nastavlja da donosi sreću brojnim sportskim klubovima širom BiH. Bez obzira na to kojim se sportom bave i koju ligu igraju, kompanija Mozzart pruža podršku klubovima kroz donacije opreme, kako bi im olakšala put do uspjeha. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću usrećio je fudbalere FK Obradovac iz Gradiške i košarkaše BHN BC Bugojno. Oba tima obradovala je donacija po dvije nove garniture dresova.

-Puno nam to znači jer je danas teško naći bilo kakva sredstva za bilo kakvu pomoć ili za podršku u obnavljanju sportske opreme. Vrijednost dvije nove garniture dresove uopšte nije mala i zaista će nam ova Mozzartova podrška mnogo značiti u daljem radu i razvoju kluba. Željeli bismo da zaigramo u višem rangu iduće godine u dresovima kompanije Mozzart kojoj se zahvaljujemo i nadamo se nastavku saradnje- kaže kapiten kluba FK Obradovac, Borislav Božić.

Ovaj klub u Gradišci postoji od 1975. godine. Njihovi seniori trenutno su prvi na tabeli u Područnoj ligi Gradiška. Ovaj grad je, kažu, uvijek bio rasadnik fudbalskih talenata, a oni se kriju i u pionirskoj i kadetskoj selekciji FK Obradovac koje igraju gradsku ligu.

Podršku u opremanju stadiona u centru grada, sa oko 500 mjesta, pruža im gradska uprava, a trenutno prave nove svlačionice. Značajna im je i pomoć prijatelja kluba, među kojima su mahom bivši igrači koji sada žive u inostranstvu, a od sada i kompanija Mozzart. U ovom klubu u narednom periodu planiraju da nastave da ulažu u razvoj mladih talenata.

Slične ciljeve imaju i u košarkaškom klubu BHN BC. Udruženje muškog i ženskog košarkaškog kluba Bugojno postoji dvije decenije. Rade sa dječacima i djevojčicama koji vole košarku. Trostruki su učesnici Premijer lige za žene. Igrali su mušku A2 ligu u kojoj im je najveći uspjeh 4. mjesto, a njihove omladinske selekcije su višestruki prvaci Lige mladih i Kupa lige mladih. Novi dresovi iz Mozzarta su im dodatni vjetar u leđa za nove uspjehe.

-Što se tiče opreme, ovo je veliki stimulans kompanije Mozzart za naš klub i ovom prilikom želim da ih pohvalim jer vidim da puno ulažu u sport širom BiH i šire. Zbog toga im se veoma zahvaljujemo- kaže Zaim Zajimović, predsjednik BHN BC Bugojno.

Jedan od najvećih uspjeha ovog kluba je osvajanje Balkanskih igara mladih. Ove godine njihova ženska ekipa uključuje se u A1 ligu, a plan im je da i muška ekipa, postepenim ulaganjem, pređe u taj rang takmičenja. Klub je član Košarkaškog saveza BIH, pa često apliciraju na projekte federalnog i kantonalnog ministarstva sporta, te opštine Bugojno. Situacija u košarci je, kažu, teška posebno tokom epidemije, kada gledaocima nije omogućen pristup, a većina klubova se finansira prodajom karata. Zbog toga im je podrška donatora, kao što je Mozzart, posebno značajna.