Halilović junak Iskre: Bio je to moj dan!


Rukometaši bugojanske Iskre pobjedom su se oprostili od svojih navijača za ovu godinu.

Bugojanci su sinoć u prohladnom KSC-u nadigrali RK Gradačac 30:27, a junak je bio sjajni golman Edin Halilović. Halilović je dobio šansu sa klupe, a zatim 'zaključao' svoju mrežu. Na kraju je dobio i ovacije publike.

Dan nakon utakmice govorio je za InfoBugojno. “Očekivali smo fajtersku utakmicu. Svima nama je bila želja da se oprostimo od svoje publike pobjedom. Davali su nam vjetar u leđa u svakoj utakmici, uspjeli smo na kraju ostvariti što smo i zacrtali.

To je sredina tabele na polusezoni, a na kraju možda i više. Sinoćnju utakmicu presudila je jaka i čvrsta odbrana, a tada je i golmanu lakše obavljati posao“, kaže Halilović. Prvog golmana Bugojanaca Riad Polić nije išlo u meču sa Gradačcem, pa je priliku dobio Halilović.

Malo ko je vjerovao da će na kraju njegove odbrane uveliko da doprinesu važnoj pobjedi. “Golmanska pozicija je mnogo zahtjevna jer ako te umor i mala nervoza savladaju onda se to odrazi na psihu i koncentraciju.

Bez maksimalne koncentracije i zalaganja ne bi bilo uspjeha. Ovaj put sam bio željan iskupljenja za nedavno izgubljenu domaću utakmicu kući od Leotara. Tada su nedostajale samo golmanske odbrane, to mi je bio dodatni motiv“. Kao pravi sportista i kolega, za kolegu Polića ima samo riječi hvale. “Želio sam da dam svoj doprinos i da malo rasteretim svog kolegu Riada Polića za kojeg moram naglasiti da putuje svaki dan na relaciji Zenica – Bugojno kako bi bio na treninzima“.

Navijači Iskre sinoć su velikim ovacijama nagradili Halilovića. „“Neopisiv je osjećaj i san svakog sportiste je da mu cijela dvorana skandira ime. Svaki put podrška naših navijača dala mi je krila. Nisam želio da mi pada koncentracija i išlo je sve po planu, mogu slobodno reći da je to bio moj dan“, dodao je Halilović. Rukometaši Iskre trenutno se nalaze na osmom mjestu sa 12 osvojenih bodova.