Dudić: Gradimo pobjednički mentalitet


Floskula je da rezultat na pripremama nije bitan, bitan je jer se gradi pobjednički mentalitet, rekao je Feđa Dudić, trener FK Velež, nakon što je njegov tim ostvario drugu pobjedu na pripremama u Antaliji.

 

Velež je u Antaliji odigrao dva kontrolna meča i ostvario isto toliko pobjeda. Prvo je savladao kazahstanski Akžajik Uralsk 3:2, a nakon toga je identičnim rezultatom bio bolji od ukrajinske ekipe Veres Rivne.

Dudić je, naravno, bio zadovoljan kako je njegov tim igrao, a kada je u pitanju meč protiv Ukrajinaca, ističe da je sve bilo dobro osim desetak minuta u drugom poluvremenu.

“Zbog svega ostalog mogu biti presretan izuzev desetak minuta drugog poluvremena. Pogotovo prvim poluvremenom iako smo igrali uz vjetar. Bilo je dosta trke, dosta presinga, dosta dobrog posjeda protiv ekipe koja je igrala u najjačem sastavu. U desetak minuta drugog poluvremena bilo je malo dekoncentracije. Desilo se da nam se na liniji izvuče sam igrač, što se ne smije desiti, pa onda napravimo nepotreban penal kada lopta nije bila ni blizu igrača”, rekao je Dudić za klupsku televiziju i dodao:

“Sve u svemu, dobro je, igrači koji su ušli dali su doprinos, dali smo još jedan gol, a mogli smo još neki.”

Dudić je posebno zadovoljan tim što svi igrači maksimalno koriste pruženu šansu i da tim na terenu uvijek izgleda dobro.

“Bitno je da imamo 16-17 igrača na raspolaganju i vidi se, koga god stavimo, da to dobro ide i to je najbitnije. Ovo je druga pobjeda i, naravno, drago nam je što pobjeđujemo. Floskula je da rezultat na pripremama nije bitan, bitan je jer gradimo pobjednički mentalitet. Imamo još jednu utakmicu prije povratka kući i želimo završiti pripreme na najbolji mogući način”, kazao je Dudić.

Do kraja priprema u Turskoj Velež će odigrati još prijateljski meč protiv ekipe Desna Černjihiv i taj meč se igra u ponedjeljak.

Nakon prvog dijela M:tel Premijer lige Velež je osmi na tabeli sa 21 bodom. Imaju devet bodova manje od trećeg mjesta koje vodi na međunarodnu scenu naredne sezone, a prvi meč u nastavku igraju na svom terenu protiv Željezničara, prenose Nezavisne novine.