Problemi sa korištenjem stadiona Jaklić: Oglasili se iz NK Iskra


ŽNK Iskra Bugojno svoj meč Premijer lige za žene u nedjelju protiv SFK 2000 Sarajevo namjerava igrati na stadionu Jaklić u Bugojnu, no čini se da je to sada upitno, iako su dva kluba u septembru prošle godina objavila da su se ujedinili i da zajedno žele pisati novu priču na stadionu Jaklić. Zbog čega su to tada uradili, vjerovatno ne znaju ni sami.

Vratimo se početku priče. Naime, iz NK Iskra, kluba koji koristi stadion Jaklić, poslali su ponudu ŽNK Iskra i jasno naveli koliko košta stadiona korištenje za jednu domaću utakmicu.

Naveli su iz NK Iskra da se nadaju što skorijem odgovoru, no on se neće desiti.

Iz ŽNK Iskra ističu da je stadion gradski te da ovaj kolektiv ima pravo da koristi isti, te da će tako biti u nedjelju.

Kontaktirali smo prvog čovjek NK Iskra Davora Ivoša koji nam je kazao.

“Na putu sam, ali izjasnit ću se na Vaše pitanje. Došlo je to mjere da se protiv navedene Uprave pokrene krivični postupak koji će se danas predati policiji i Tužilaštvu. Nisam se u mogućnosti izjasniti o dešavanjima, jer ne želim komentarisati postupke u toku“, kazao je Ivoš za SportSport.ba.

Na pitanje da li će ŽNK Iskra igrati u nedjelju na Jakliću, kazao je.


“Što se tiče utakmica, biće sve onako kako treba biti po zakonskim okvirima. Lijepo pozdrav vam upućujem i hvala na upitu“, dodao je Ivoš.

Iz ŽNK Iskra nisu se očitovali direktno na ovu temu, ali indirektno jesu.

Ranije su u svom odgovoru naveli da im je od načelnika Hasana Ajkunića bez uslovljavanja odobreno korištenje stadiona Jaklić za treniranje te utakmice.

Prvi čovjek Naim Basara jučer je na press konferenciji medijima kazao da je ekipa spremna sa derbi sa višestrukim prvakom naše zemlje i pozvao je svoje građane Bugojna i okolnih gradova da u nedjelju dođu na Jaklić.

 

 

Jasno je Basara istakao da se meč igra na Jakliću, uz nadu da će njegov klub uz pomoć navijača ostvariti što bolji rezultat.

Treba istaći da NK Iskra vodi bitku za prvaka u Drugoj ligi Zapad i igra svoj meč protiv NK Brekovica 78 u subotu od 15:30 sati, dok bi dan kasnije na istom terenu trebao biti odigran meč Premijer ženske lige.

 

Ono što svakako vrijedi istaći jeste da infrastruktura stadiona Jaklić izgleda mnogo ljepše nego ranije, a posebno se to odnosi na svlačionice te ostale prostorije koje koriste nogometaši, treneri, službena lica...

 Sve je prema našim saznanjima stiglo i do Policijske uprave Bugojno gdje su određena lica i saslušana, a sve kako bi se na vrijeme spriječili eventualni incidenti, te ružne situacije koje definitivno nemaju veze sa sportom, ni muškim, ali ni ženskim.