ŽNK Iskra: Stadion je imovina Općine, niko ne može naplaćivati drugim klubovima njegovo korištenje


Pozivaju navijače na podršku u nedjelju protiv SFK 2000

Nastavlja se medijski rat klubova u Bugojnu, tačnije NK Iskra i ŽNK Iskra Bugojno.

Iz NK Iskra danas su poručili da neće dozvoliti korištenje stadiona ŽNK Iskra, odnosno da taj klub nije ispoštovao raniji dogovor, te da u nedjelju neće igrati na Jakliću derbi meč protiv SFK 2000 Sarajevo.

Prvi čovjek Iskre Davor Ivoš iznio je žestoke optužbe na račun prvog čovjek ŽNK Iskra Naima Basara, a sada je stigao odgovor iz jedinog bugojanskog premijerligaša.


Basara je demantovao kako kaže lažne navode i klevetnički sadržaj.

“Prije svega, sve Bugojance koji brend naše Iskre prepoznaju kao svoj ovim putem pozivamo da zajedno u 13 sati na Jakliću podržimo Iskrine plave dame u velikom nedjeljnom derbiju.

Naravno ovim putem pozivamo i gospodina Davora Ivoša da se pridruži, umjesto da na neozbiljan način, iz samo njemu poznatih razloga, pokušava zabraniti veliku derbi utakmicu.

U objavi od danas koji je potpisao navedeni, izneseno je više lažnih navoda težeg klevetničkog sadržaja, u namjeri da se dovede u pitanje ugled našeg bugojanskog kluba u Premijer ligi, kao i ugled predstavnika kluba, gospodina Naima Basare. Naglašavamo da je gradski stadion Jaklić imovina Općine Bugojno i pravo raspolaganja nad istim ima isključivo Općina Bugojno, a ne gospodin Ivoš.

 

 

Opis nije dostupan.

Svaka odluka kojom bi neko drugi, pa i g. Ivoš, pokušao da upravlja općinskom imovinom i tako pribavlja novac, je pravno ništavna i podliježe zakonskim sankcioniranjem.

NK Iskra može biti samo korisnik objekta gradskog stadiona uz odobrenje Općine Bugojno kao vlasnika, a ni u kojem slučaju predsjednika kluba Ivoš ne može naplaćivati drugim klubovima korištenje gradskog stadiona Jaklić, kako to pokušava u konkretnom slučaju“, stoji u saopštenju, te se dodaje.

"Sav novac uložen u Gradski stadion Jaklić je javni budžetski novac. Tvrdnja o bilo kakvom privatnom ulaganju Ivoša Davora na stadionu Jaklić je potpuno neutemeljena i proizvoljna“.

 

 

Navodi se u saopštenju i to da se finansijskim raspolaganjem finansijama kluba od strane Davora Ivoša ozbiljno bavi nadležno Kantonalno tužilaštvo.

Iz ŽNK Iskra su dostavili i dokumentaciju o dozvoli za korištenje stadiona Jaklić izdatu od načelnika Općine Hasana Ajkunića.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.