Nakon nepune tri minute prekinuta sjednica IO NS SBK/KSB, nezadoljstvo kulminiralo


Neslavno je danas završena sjednica Izvršnog odbora NS SBK/KSB.

Sjednica je trajala nešto kraće od tri minute, što zapravo i najbolje govori o problemima u ovom Savezu.

 

Kako saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih Savezu, Dnevni red nije usaglašen, te je odmah došlo do prekida sjednice.

Među članovima Izvršnog odbora su velike podjele, pa je sam rad Saveza itekako otežan, a pojedinci ističu da se brojne “želje“ pojedinaca nikako ne mogu ispuniti, a da je sporta zapravo i najmanje.

 

Posebno je bilo zanimljivo među članovima IO iz “bošnjačkog dijela“, a govori se i o krštenju statuta.

“Dnevni red je morao biti usvojen kako bi se raspravljalo o istom. Ranije je održan Odbor za hitnost, a da za to nije bilo povoda. Odbor je održan na Kupresu, a o tome je trebao da raspravlja Izvršni odbor. Izabran je i komesar za Drugu ligu Zapad na taj način.

Kvorum je danas bio, no tri bošnjačka člana IO NS SBK Nazif Kahrić, Alihodža Nurudin i Naim Basara su bili suzdržani kada je u pitanju Dnevni red jer isti nije predložen u skladu sa statutom od strane dopredsjednika iz bošnjačke komponente Najima Softića“, ističe naš izvor sa sjednice.

Pokušali smo kontaktirati i Softića, a on nam je kratko kazao da nije ovlašten da daje bilo kakve izjave.

 

Nova sjednica mora biti održana već sutra u 16:30 sati. Da li će Softić stati uz ostale članove iz "bošnjačke dijela" ili uz predsjednika Frljića, ostaje da se vidi.

Sedam glasova u ovom slučaju može odlučiti o Dnevnom redu, a ukoliko se to ne desi, moguće je da bude sazvana i vanredna Skupština NS SBK/KSB, što bi donijelo 'tektonske promjene'.

Sve zavisi od toga kakvu odluku će donijeti članovi Izvršnog odbora NS SBK koji su pod velikim pritiskom posljednjih mjeseci, a od ranije se govori o samoj izbornoj Skupštini poslije koje su mnogi imali zamjerke.

Za Savez se najavljuju i bolji dani, no zbog straha od čelnih ljudi mnogi ne žele 'povući konkretniji potez, no čini se da bi sada moglo kulminirati.

Na stranici NS SBK/KSB nije obavljen Dnevni red za navedenu sjednicu, a posljednja objava odnosi se na Kurban Bajram, odnosno čestitku za isti.

Za sada se ne oglašava ni predsjednik Saveza Ivan Frljić.