Zbog lijepe Bugojanke utakmice Premijer lige BiH mnogo su ljepše za oko


Utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine često znaju biti dosadne i sumorne.

Dosta je duela koji publiku poprilično uspavaju, pa se na tribinama uvijek traži dodatna vrsta zanimacije.

Djevojka koja uljepša gledanje utakmica na bh. terenima je svakako plavokosa Amila Idrizbegović, koju često možemo sresti na utakmicama Premijer lige.

Novinarka sarajevske FACE TV često je angažovana kao reporter pored terena i zadatak joj je da vodi razgovore s trenerima i njihovim pomoćnicima prije, tokom i nakon utakmice.

Amila sasvim dobro odradi svoje zadatke. Osmijehom i ljepotom kupi sve 'na prvu' i rijetkost je da joj neko odbije dati izjavu.

Naravno, i publika uvijek primijeti lijepu novinarku pored terena. Ima često i dobacivanja, no to je sve dio posla kojim se bavi.

Ova djevojka je bez ikakve dileme osvježenje tokom TV prijenosa gdje uglavnom možemo vidjeti namrgođena lica trenera, fudbalera i mnogih drugih.

I ranije je također bilo zaista lijepih dama u njenoj ulozi. U Evropi je postala uobičajena praksa da žene vode emisije posvećene fudbalu jer to donosi mnogo veću gledanost utakmica.

Nema dileme da bi djevojke kao što je Amila sigurno podigle popularnost bh. fudbalu jer svi vole vidjeti nekog nasmijanog u TV prijenosu.