U Donjem Vakufu osnovan malonogometni klub „Radnik 2022“


Donji Vakuf  je postao bogatiji za još jedan sportski kolektiv. U Donjem Vakufu održana prozivka igrača u novoosnovanom malonogometnom klubu „Radnik 2022“.  Prozivci se odazvalo desetak igrača, te članovi uprave i trener Ismet Redžović.

Za predsjednika kluba je izabran Midhat Alkić-Mido, za sekretara je imenovan Almin Mlinarević-Caka, predsjednik Skupštine je Esad Džihan, a Upravni odbor još čine, Senad Selimović i Almir Habib.

Igračima se obratio sekretar Almin Mlinarević, upoznao ih s planovima, ambicijama, te sistemom takmičenja u nadolazećoj sezoni.

Dvadesetog oktobra ćemo poslati svoje predstavnike na žrijebanje klubova kada ćemo dobiti i raspored takmičenja. Klub će se takmičiti u ligi koja nominalno spada u drugi rang takmičenja, a takmičit ćemo se s klubovima iz Unsko-sanskog kantona. Liga će brojati sedam ili osam klubova. Mi smo tražili da igramo s klubovima iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali Savez je odlučio da ćemo se takmičiti protiv klubova iz jednog dijela Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona.

Danas krećemo s pripremama, a sve utakmice ćemo igrati u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu. Izabrali smo vas, jer ste vi najbolje što Donji Vakuf ima kada je u pitanju mali nogomet, vrata su širom otvorena za sve i mogu nam se obratiti svi koji žele pomoći klubu.

 

Član uprave, Senad Selimović je naglasio da je ovo ideja grupe entuzijasta koji godinama igraju i vole mali nogomet.

Obzirom na kvalitet koji postoji u Donjem Vakufu kada je u pitanju mali nogomet, a već godinama generacije nogometaša iz našeg grada osvajaju turnire u široj regiji. Uvjeren sam da kada je pitanju Gornjovrbaska regija, najbolji mali nogomet se igra u Donjem Vakufu. Odlučili smo da oformimo klub i da se uključimo u takmičenje, možda će nam malo biti teže putovati u Krajinu, ali u principu to nam je svejedeno. Krajnji cilj nam je da u Donjem Vakufu postoji stabilan premijerligaš.

Uvjeren da ćete igrati dobro i tako privući pažnju sugrađana i svi se moramo potruditi da ponudimo jedan novi sadržaj građanima Donjeg Vakufa, gdje će vikendom moći doći u Sportsku dvoranu i pogledati kvalitetnu utakmicu.

Almir Habib je u ime uprave čestitao momcima i poželio im mnogo sreće u narednim periodu.

Da će naši sugrađani imati priliku da uživaju u kvalitetnom futsalu, garantuju i igrači koji su se priključili klubu, a koje predvode istaknuti asovi, Sanel Kovač, Mirnes Došlić, Tarik Tutkur, Ammar Smajić, Šerif Silajdžija i ostali momci koji iza sebe imaju veliki broj osvojenih turnira.

Ulogu trenera je preuzeo Ismet Redžović, nekadašnji golman FK Radnik, a kasnije i trener koji iza sebe ima velike uspjehe s omladinskim kategorijama.

Nakon prozivke, igrači su održali i prvi trening u Sportskoj dvorani.

Trenutni igrački kada čine sljedeći igrači:

Draginović Asmir

Mehmedović Ajdin

Gromila Faris

Došlić Mirnes

Tutkur Tarik

Smajić Ammar

Kurić Zenur

Mešan Hakija

Kovač Sanel

Hadžić Anes

Jusufija Muris

Draginović Faruk

Kosovac Zijad

Silajdžija Šerif