U ŽNK Iskra Bugojno novi potpisi, stigli i pozivi selektora

 

Svečano je bilo  u ŽNK Iskra Bugojno.

U redovima bugojanskog premijerligaša sasvim očekivano odlučili su da se okrenu mladim i talentovanim nogometašicamama što je svakako ispravan, ali i hrabar potez.

Radi se o domaćem kadru, te nogometašicama iz okolnih gradova koji će u organizovanom kolektivu imati sve uslove da napreduju i pokažu svoje znanje.

Tako je ugovor sa ŽNK Iskra potpisala Emka Bašić, izdanak škole ovog klub, kao jasan dokaz kvalitetnog rada u ovom klubu u proteklom periodu u kojem je Bašić išla korak po korak.

Bašić je i U-19 reprezentativka naše zemlje, a nije krila oduševljenje zbog potpisa.

Glavni čovjek ŽNK Iskra Naim Basara također je bio veoma sretan istakavši da će se klub fokusirati na vlastiti kadar i nastaviti sa uspješnim rezultatima i u budućnosti.

 Treba istaći da je u ŽNK Iskra stigao i novi poziv iz NS BiH. Naime, na spisku selektora U-19 reprezentacije Dragana Jevtića našle su se Sajra Bajrić i Naida Haračić, dok je poziv u U-17 reprezentaciju dobila Lamija Duvnjak, Magdalena Brtan i Murisa Malkoč.

S obzirom da u naš grad već odavno osim u ŽNK Iskra Bugojno ne dolaze pozivi selektora i selektorica, zaista možemo biti ponosni na ovaj uspjeh.