OD ISKRE SAMO PEPEO


Vijesti iz povijesti,početak  1991. godine. Bugojanski nogomet bio je u velikoj kadrovskoj, materijalnoj i organizacijskoj krizi.

Nijedan grad u državi nije zapustio nogometni klub kao Bugojno.Niko više nije zainteresovan za nas,niko nam ne pruža ruku pomoći,a tražimo samo minimum-jada se trener kluba.

Za upravu Iskre takmičarski rang gotovo je nebitan,jer klub je na putu da se pretvori u pepeo,da se potpuno ugasi zbog teških finansijskih neprilika.

Niko više nije zainteresiran za nas,niko nam ne pruža ruku pomoći.Tražimo minimum,osnovne uvjete za normalan rad.

Klub je u višemjesečnoj finasijskoj blokadi.Nova uprava zatekla katastrofalno stanje i nasljedila dug od nekoliko stotina hiljada.Kontrolom je utvrđeno da Iskra troši vjerovatno više sredstava no što su realne mogućnosti grada i konstovali da su pare pribavljanne neregularno (pozajmice koje se nikad ne vraćaju)

Dosta je toga otpisano ,ljudi digli ruke ruke .Preduzete su sve moguće  mjere štednje,privatnici angažirani u upravi snosili su troškove sudaca i delegata,ni dinara nismo dali za opremu i rekvizite.Politika novog rukovodstva je da baziramo rad na domaćim snagama,i trenerima i igračima....

Prethodno navedeno ne odnosi se na trenutno stanje u Iskri.Obzirom da se ništa, u međuvrmenu, nije promijenilo od 1991.godine,teško da Iskra može  računati na bolje dane.Sve je isto kao 1991.,stoji u natpisuOslobođenje 10.08.1991.