Demant : Općinskog Sportskog Saveza Bugojno


Demant na navode Karate kluba Bugojno povodom održavanja manifestacije Izbor sportiste općine Bugojno 2022


 








Odgovor Žirija za Izbor sportiste 2022. na neistinite navode i zlonamjerne konstrukcije:

Ovim putem, želimo sve upoznati još jednom, iako je u Javnom pozivu za dostavu prijava, a koji je bio dostupan svim građanima na svim portalima jasno istaknuto, podvučeno, boldiranim slovima napisan, način prijave i kategorije za koje je moguće poslati kandidature. 
Podsjećamo, da ste između ostalog mogli poslati prijave za najuspješniji predpionir/ka, pionir/ka, kadet/inja, junior/ka, senior/ka i najperspektivniji sportisti. 

Upravo, iz vaše objave i fotografija se tačno, precizno, nedvosmisleno vidi za koje ste kategorije prijavili svoje članove. 
U konkurenciji predpionira ste prijavili 3 člana i sva 3 su bodovana, te je titulu najuspješnijeg ponio vas član Kaan Jusufbašić. 
Zatim, poslali ste kandidaturu kao što se i vidi za najuspješnijeg pionira i predpionirku, gdje su vaši članovi bodovani, ali su završili na 2. mjestu po bodovima iza nagrađenih koji su imali balkanske medalje. 

Svi kandidati koje je vaš klub nominirao u navedenim kategorijama su bodovani i odabran je jedan najbolji u svakoj kategoriji. 

Sportski savez nema mogućnost izmišljanja nagrada odnosno nekih priznanja izuzev onih navedenih u Javnom pozivu. 
Za sve navedene kategorije potrebno je dostaviti prijave i iste bi bile uzete u razmatranje, a iz vaših priloženih fotografija se jasno vidi za koje ste se kategorije prijavili i isključivo te prijave u navedenim kategorijama, Sportski savez boduje.

Želimo vam puno sreće u budućnosti i da prilikom budućih prijava obratite malo vise pažnje na Javni poziv koji je napisan jednostavnim riječnikom i dostupan svim građanima.

Upravi odbor sportskog saveza općine Bugojnon