Nove investicije na području Novog Travnika


Općina Novi Travnik potpisala je nedavno s preduzećem Alfa Metabo d. o. o. ugovor o prodaji parcele u Industrijsko-uslužnoj zoni Neobarje, a u svrhu izgradnje novog poslovnog objekta.

IZVOZ

Ugovore su potpisali Željko Topalović, vlasnik preduzeća Alfa Metabo, i načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.
Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Dujo istakao je kako je velika hrabrost u današnjim, ekonomski prilično teškim, vremenima krenuti u ovakvu investiciju.
- Drago mi je što se vlasnik preduzeća Alfa Metabo odlučio na novo ulaganje koje, prije svega, znači proširenje kapaciteta ovog preduzeća, ali i nova zapošljavanja u našoj općini, istakao je Dujo. Prema njegovim riječima, osim ovog investitora, Općini su se javili još neki investitori koji su zainteresovani za ulaganje i poslovanje u IZ Neobarje.

 

Izgradnja novog poslovnog prostora doprinijet će i povećanju broja zaposlenih u ovoj općini


Vlasnik preduzeća Alfa Metabo je naglasio kako je ovo preduzeće i prije pandemije bilo izvorno orijentisano, prije svega prema kupcima u EU, a da su početkom ove godine uspjeli da se povežu s poslovnim partnerom u SAD-u, odnosno u New Yorku.
- Prema kupcima u SAD-u već su otišla tri kontejnera naših proizvoda, unutrašnje stolarije, a ostatak bismo trebali poslati uskoro, istakao je Topalović, dodajući kako se nadaju da bi u septembru mogli potpisati novi ugovor s kupcima u SAD-u o isporuci novih 9.000 unutrašnjih vrata.
Potpisivanje ugovora bila je prilika i da načelnik Dujo istakne važnost daljnjeg ulaganja u infrastrukturu Industrijsko-uslužne zone Neobarje, te je istaknuo kako će u budžetu za 2021. godinu, kako bi se poboljšalo poslovno okruženje svih korisnika zone, biti osigurana sredstva za realizaciju dijela infrastrukturnih projekata.

 

PROŠIRENJE

Dujo je izrazio nadu da će se uskoro definirati prostor industrijske zone BNT u kojoj već posluju neki privredni subjekti, a koja bi se mogla proširiti i staviti na raspolaganje i drugim investitorima.