Dr. Hero: Bolnica Bugojno je puna, raspolažemo sa još četiri kreveta


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH na području Srednjobosanskog kantona trenutno je preko 650 aktivnih slučajeva zaraze korovavirusom. Smještajni kapaciteti u bolnicama su gotovo popunjeni. Da je situacija alarmantna govori i podatak da je u Općinoj bolnici Bugojno 90 posto smještajnih kapaciteta popunjeno.

Danas je ekipa RTV-a Bugojno posjetila Bolnicu Bugojno i razgovarala sa osobljem ove ustanove. Dr. Armin Hero je alarmirao građane da se pridržavaju mjera i da smanje kontakte jer su brojke svaki dan sve veće i veće a slobodnih kreveta još ima 4.

Kao što vidite Bolnica je prilično puna, mi trenutno raspolažemo sa još 4 slobodna mjesta. Nažalost, iz dana u dan brojke su sve veće i veće. Kao što vidite, masa je mladih ljudi, masa je pacijenata koji pristižu stalno. Brojke novooboljelih u porastu. Ovim putem apelujem na građane da iznađu način da jednostavno kontakte svedemo na minimum. Pacijenti gube jako puno na prvim danima bolesti. Dosta pacijenata se liječi kući paracetamolima, čajevima i nekim antibioticima. Apelujem na građane da se jave prvi dan. Situacija je stvarno alarmantna, dokle će ovo potrajati niko od nas sa sigurnošću ne može da kaže. Danas je vikend, za nas nema pauze. Ovako je svako jutro. Radi se sve u korist pacijenata i sviju nas. Evo vidite kakva je trenutačna situacija, da je to stvarno izmaklo kontroli“, izjavio je dr. Armin Hero.

izvor: RTV Bugojno