Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković posjetio firmu Binas u Bugojno


Domaćin Ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine bio je v.d. direktora kompanije „Binas“ Abaz Mandžuka, koji je goste upoznao sa proizvodnim kapacitetima, produktima, izvoznim aranžmanima ovog svijetlog primjera kompanije, koja je u usponu i koja je preporođena dolaskom novog menadžmenta.

Nakon godina stagniranja i nepovoljnog procesa poslovanja, nastalog usljed nekompetentnog rukovođenja istom, i nakon što se ista nalazila pred gašenjem, novi menadžment predvođen direktorom Mandžukom, podigao je ovaj nekadašnji gigant iz pepela i učinio ga pokretačem razvoja bugojanskog kraja.

Ministru vanjskih poslova BiH je kazao da je izuzetno ponosan na uspjeh koji je postignut u zadnje dvije godine, kada je ova kompanija spašena od propadanja, gdje su radnici zadržali svoje poslove, isplaćene sve zaostale plate, uvezan radni staž i potpisani novi milionski ugovori za ovu i za narednu 2024. godinu.

On je kazao kako je segment namjenske industrije važan za Bosnu i Hercegovinu u cjelini, a posebno za federaciju BiH i da je naša zemlja lider u ovom dijelu Evrope kada je ova vrsta proizvodnje u pitanju.