Predstavljamo film HOLLYWOODSKA PREVARA


Max Barber (Robert De Niro) je Hollywoodski producent niskobuđetnih filmova koji će napraviti ili reći sve samo da uspije snimiti svoj film. Walter Creason (Zach Braff) je Maxov nećak i partner, vječiti optimist, koji ne zna ništa o mutnim poslovima i samo želi snimati filmove

 

Maxov zadnji film propada u kinima te ostavlja Maxa u dugovima prema zloglasnom mafijašu Reggieu (Morgan Freeman) koji mu prijeti ubojstvom.

U isto vrijeme, ostarjela zvijezda filmova, Duke Montana (Tommy Lee Jones) razmišlja o samoubojstvu dok dane provodi opijajući se u svojoj sobi. Dani slave su daleko iza njega i više ne vidi smisao života.

Spletom okolnosti Max saznaje kako, u slučaju pogibije glavnog glumca na setu koji je osiguran, producentima ostaje novac od osiguranja. U tome vidi sjajnu priliku te odluči snimiti novi film u kojem će mu glavni glumac biti nitko drugi do Duke Montana.

No stari pijanac, odbija poginuti na setu, i preživljava sve klopke koje mu Max postavlja. U tom procesu nastaju sjajne filmske scene koje Max ne može zanemariti. Uskoro uviđa da pred sobom ima film Oscarovskog potencijala te odustaje od prvobitnog plana i odlučuje se završiti film. Naravno takav scenarij se ne sviđa Reggieu.

GLUMCI: Robert De Niro, Morgan Freeman, Tommy Lee Jones, Emile Hirsch, Zach Braff

REŽIJA: George Gallo

SCENARIJ: George Gallo, Josh Posner

PRODUCENT: Jason Allison

IZVRŠNI PRODUCENTI: Jason Allison

ŽANR: Akcija, Komedija

Dodatne materijale možete pronaći na ovom linku.