ZA DORUČAK, RUČAK ILI VEČERU, POTPUNO JE SVEJEDNO: DANAS NAPRAVITE ČIMBUR S JAJIMA NA OKO, JEDNOSTAVAN I UKUSAN OBROK
Naš današnji obrok nastaje za 45 minuta, donosimo recept za šest osoba.
SASTOJCI
500 g mljevenog mesa
2 glavice luka
4-5 čehni bijelog luka
1-2 kašike ajvara
sol, biber, crvena mljevena paprika
20-50 ml goveđe supe ili vode
½ konzerve nasjeckanog paradajza ili 2 velika paradajza
4 jaja
PRIPREMA
U jednoj tavi zagrijte dosta maslaca ili ulja pa popržite najprije kocke crvenog i bijelog luka.
Zatim slijedi meso, koje se dinsta 5-10 minuta.
Sve začinite solju, biberom i paprikom u prahu.
Dodajte ajvar, paradajz i malo goveđe supe, mesna smjesa ne smije biti suha ili se lijepiti za dno tave.
Zatim na 4 mjesta u tavi napravite rupice u koje lagano stavljate jaja.
Stavite poklopac, smanjite vatru i pecite jaja između 5 i 8 minuta, zavisno od toga da li želite da vam žumanjci ostanu kremasti ili da se potpuno ispeku.
Prijatno!