U toku velika akcija u BiH, pretresi na 21 lokaciji


Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeli su rano jutros pretrese na devetnaest lokacija u Kaknju i dvije lokacije na području Ilijaša i Bihaća.

Riječ je o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva MREŽA IV, koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodne i stavljanja u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i trgovine ljudima, piše Fena.

 

Aktivnosti u okviru akcije MREŽA IV se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Kantonalnog suda u Zenici, Općinskog suda u Zenici i Općinskog suda u Bihaću.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija MREŽA I, MREŽA II i MREŽA III koje su provedene u 2016., 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, koja su počinila osobe koje su bile meta operativnih akcija, saopćio je Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.